søndag 17. oktober 2010

Sterk sesongavslutning av Boasson Hagen

To nordmenn kjørte i dag Chrono des Nations. Rittet er noe så sjeldent som et endagers temporitt. De norske håpene var Edvald Boasson Hagen og Reidar Borgersen. Reidar Borgersen, som representerte Joker Bianchi for første gang i dag, var nummer to ut fra startrampa. Det var hans første møte med noen av verdens beste temporyttere, og det var knyttet stor spenning til hvor bra han kunne gjøre det. Det hele endte med en tide midt på treet. Han måtte etterhvert se seg slått av en god del ryttere, men det var allikevel et godt gjennomført ritt. Han endte på en 20. plass.

Edvald Boasson Hagen var regnet som en av forhåndsfavorittene, og innfridde. Da han passerte mållinja som tredje siste rytter ute i løypa, tok han en klar ledelse, hele 47 sekunder foran nærmeste utfordrer. Da hadde allerede sterke ryttere som Gustav Larsson kommet i mål. Bak han jaktet Philippe Gilbert og David Millar. Gilbert slo han lett, men Millar kjørte styggfort. Skotten, som fikk sølv på tempodistansen i VM og gull i samme øvelse i commonwealth games, ble for sterk for Boasson Hagen. Han kom i mål hele 2 minutter og 19 sekunder raskere enn Boasson Hagen. David Millar vant foran Edvald Boasson Hagen og Lieuwe Westra. Gustav Larsson ble nummer 4.

Det ble en flott sesongavslutning for Boasson Hagen, som nå kan fokusere på 2011. Forhåpentligvis blir det hans beste sesong så langt i karrieren. Reidar Borgersen må bare fortsette å jobbe målrettet mot tempoen i VM i København. Han har et stykke frem til den absolutte verdenstoppen, men har tatt mange steg nærmere den i løpet av denne sesongen. Vi har stor tro på han i 2011.